miercuri, 7 ianuarie 2015

Diete cunoscute, mituri puse la pamant
In privinta dietelor de slabit, miturile abunda. Exista atat de multe reguli cu privire la ceea ce este bine sa mananci si ce sa nu mananci, ca poate fi greu la un moment dat sa mai stii ce e adevarat si ce nu este. 

Cu sarbatori peste sarbatori, cu abundenta de dulciuri si alte bunatati la orice pas, a sosit momentul sa clarificam exact ceea ce putem manca in cadrul unei alimentatii sanatoase si echilibrate si ce trebuie sa evitam. Pentru a afla mai multe, dieteticienii si consultantii in nutritie au pus la pamant mituri comune din dieta.

Mit fals: Alcoolul trebuie complet eliminat

Daca te-ai gandit sa renunti la orice placere de a savura o gura de vin doar pentru ca esti ingrijorat de talia ta, gandeste-te din nou. Ficatul este un organ foarte puternic, care are capacitatea de a procesa si a elimina pana la doua pahare de bere sau vin ori unul de cocktail, zilnic. 

O bautura servita ocazional la o masa este complet acceptabila, atat timp cat tii portiile sub control. Alcoolul este defalcat in corp intr-un mod similar cu zaharul si grasimile, deci, daca ai de gand sa savurezi un pahar la masa, atunci limiteaza continutul de carbohidrati al mancarii. Cu alte cuvinte, sari peste paine daca optezi pentru un pahar de vin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu