joi, 19 februarie 2015

Depresia

Revenind la membrii familiei si prieteni, acestia va pot impartasi din experientele lor, le puteti vorbi despre ceea ce va apasa, iar acest lucru va ajuta extrem de mult si le puteti cere ajutorul. Chiar daca nu va pot ajuta in rezolvarea situatiei care a dus la depresie, simpla lor prezenta va este de mare ajutor, chiar si pentru faptul ca va fac sa nu va mai ganditi la lucrurile care va macina.

Este nevoie sa tineti pasul cu activitatile sociale. Cand cineva este deprimat se simt confortabil atunci cand este singur, exact ca un melc intr-o cochilie. Cu toate acestea, persoanele din jur pot fi terapeutii de care aveti nevoie. De exemplu, in cazul unui deces sau a unei despartiri, este mult mai bine sa va reluati activitatile obisnuite, in special sa mergeti la serviciu, pentru ca in acest fel veti scadea riscul de a va aprofunda in depresie, iar grijile si preocuparile cotidiene va ajuta sa uitati de evenimentul deplacut din viata dumneavostra.




 Alaturati-va unui grup de sprijin. Daca nu aveti familie sau prieteni pentru a va sprijini, cel mai bine ar fi sa va alaturati unui grup de sprijin. Intr-un astfel de grup, toti membrii vorbesc despre sentimentele lor si va ajuta la atenuarea sentimentul de izolare.

Daca va confruntati cu o stare de depresie, nu uitati ca aceasta este o boala si in cele mai multe cazuri poate fi combatuta doar cu ajutorul specialistilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu