miercuri, 25 februarie 2015

Repararea laptopurilor


Un laptop stricat inseamna un stres in plus in viata dumneavoastra. Daca sunt folosite in fiecare zi, la serviciu sau ca parte a educatiei dumneavoastra, laptopurile devin obiecte indispensabile si defectarea lor poate produce multe neplaceri chiar si pierderi de ordin financiar.

Prima intrebare care se pune atunci cand un laptop se defecteaza este daca acesta merita reparat sau este nevoie sa se achizitioneze unul nou. Depinde de graviatatea defectiunii, de pretul laptopului sau daca tehnologia s-a modificat suficient de mult pentru a justifica investitia in achizitionarea unuia de ultima generatie si de vechimea laptopului stricat. Poate ca este mai bine sa cumparati unul nou in cazul in care repararea necesita o suma considerabila sau este foarte greu de realizat. Spre exemplu, daca placa de baza s-a defectat sau carcasa este foarte deteriorata sau daca pe placa de baza este instalata memorie insuficienta si nu mai poate fi instalata alta placa, poate este timpul sa cumparati un laptop nou.

Atunci cand va decideti sa mergeti la service laptop, o parte importanta a acestei decizii este legata de recuperarea datelor. Daca aparatul dumneavoastra nu porneste, este foarte dificil sa incercati sa accesati datele dumneavoastra. De aceea este bine sa faceti salvari frecvente ale datelor dumneavoastra pentru a evita sa le pierdeti pe toate dintr-o data. Unele ateliere de reparatii ofera servicii de salvare a datelor si de recuperare a acestora insa trebuie sa aveti grija la confidentialitatea datelor dumneavoastra. In acest scop este bine sa alegeti un atelier de reparatii de incredere si cu renume, unde datele dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta.

Nu trebuie neglijate nici costurile reparatiilor. In prealabil, este bine sa va interesati in legatura cu pretul de reparartii la laptopuri inainte de a demara aceasta activitate. Uneori, acest lucru este dificil de realizat deoarece majoritatea atelierelor de reparatii trebuie sa faca in prealabil o diagnoza a aparatului pentru a afla ce nu functioneaza si abia apoi va pot face o oferta referitoare la pretul de reparare. Cele mai multe insa, au o idee despre pret, pe baza experientelor anterioare si pe baza marcii si modelului laptopului. Este important insa sa alegeti o firma de reparatii care apoi sa va ofere o garantie, chiar si pentru o perioada mai scura de timp, referitoare la piesa inlocuita sau la cea reparata. Aceste firme pot avea costuri putin mai mari insa va ofera siguranta si veti avea garantia ca produsul reparat, in caz ca se defecteaza la scurt timp dupa reparare, va fi reparat gratuit.

In concluzie, reparatiile laptopurilor trebuie sa se efectueze atunci cand este oportun si daca este avantajos din punct de vedere financiar. Mai mult decat atat, daca repararea este mult prea costisitoare si nu justifica investitia, exista intotdeauna posibilitatea achizitionarii unuia nou. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu